6 дек. 2018 г., 08:47

Вече е бяло 

  Поэзия » Любовная
452 1 0

Вече е бяло

/посветено/

 

Как пресметливо

ни срещна съдбата,

във времето, необичайно.

И прозорливо

ни вкара в играта.

Да, няма нищо случайно!

 

Ти беше жаден.

Със поглед тъжен.

И сетива приковани.

За любов, гладен.

Много затъжен.

И със изтръпнали длани.

 

Аз пък се смеех.

За да прикрия

дяволската си уплаха.

Всъщност, не смеех

да се разкрия

колко бях слаба и плаха.

 

От непознат,

ти се превърна

в мой мускетар и любовник.

Глухият свят

се преобърна.

За това ти си виновник!

 

Цветно начало!

Бързо премина

в радости, във тревоги.

Вече е бяло...

Че ти замина

някъде горе, към Бога.

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??