От Цезар ти беше пречупен...
години прекара ти в плен...
и публично беше погубен...
ти, вождът, последният келт...
Да, Галия в битка загуби...
но духом не падна пред Рим...
остана на себе си верен...
с усмивка затвòри очи...
© Андрей Андреев Todos los derechos reservados