22 янв. 2018 г., 01:10

Верцингеторикс (Да, Галия в битка загуби) 

  Поэзия » Философская
707 0 2

От Цезар ти беше пречупен...

години прекара ти в плен...

и публично беше погубен...

ти, вождът, последният келт...

 

Да, Галия в битка загуби...

но духом не падна пред Рим...

остана на себе си верен...

с усмивка затвòри очи...

© Андрей Андреев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??