29 ago 2019, 23:48

Вещерска прокоба 

  Poesía » De amor
331 1 0

До днес обичала ли те е вещица? Едва ли.
Но знай, че е опасно и боли.
Ще срине всичко, дето е стояло
непоклатимо като крепост в твойте дни.

 

Ще я подминеш, но не можеш дълго
да бягаш от зениците ѝ пламнали.
И клетвата ѝ винаги се сбъдва - 
в ума ти е заседнала отдавна.

 

Проклела те е нея все да виждаш,
ръцете ѝ да търсиш в други длани.
Дори и да отказваш да повярваш,
тя знае всичките ти стари рани.

 

От вещица не можеш да си тръгнеш.
Остава като белег във душата
и само ако тя ориса сбъдване
от тебе ще си тръгне самотата.

 

12.04.2019 г.
гр. Пловдив

© Валентина Драгнева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??