Да се изкажа…, ако някой пита,
поет съм сред поетите и крал,
и слушам само вярната си свита,
без нея все едно не съм живял.
На вечната си форма ще заложа,
читател си и ще го понесеш,
чух Господ да ми дума: „Мили, Боже,
велик си!“, значи другото е леш.
На камък казват нищо не отива,
но аз на моя, дялан от гранит,
ще пиша и след мен… да ви е криво,
че съм превзел духовния ви бит.
© Todos los derechos reservados