15 sept 2021, 18:53

Време 

  Poesía » Filosófica
373 0 5

Колкото и ще да бяга
пак ще хване прах
ронливата одежда
от някогашен бал.

Стига търсил си искра
в изтлели въглени.
Няма да намериш бели
ризите в мухлясъл скрин.

 

Oтчаян сън за помощ
отчаяно ще спиш.
Но мисълта за утрешното слънце
пробужда те след миг.

 

И в последен устрем
към забрава
нагоре ще се извъртиш
„Виж, небето!
То все също си остава!“
Да,
но небето вечно е, нали?
А ти?
Вечността кога въобще
ще можеш да си позволиш?

 

© По Йо Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??