Като неканен гост
Ще идваш в двора ми
Приседнал тихо
До дуварите
Ще гледаш шеметно
Черешите
И ще чакаш да изляза
Там до вишните
Забравила за юлските ни вечери
И отдадена на нещо ново
Не идвай вече при черешите
Аз паля чужди нощи
И засаждам нови вишни
Бъди небе над други къщи
За мен си спомняй
Но недей, недей се връща
© Любов Никифорова Todos los derechos reservados