4 feb 2012, 20:58

Възел 

  Poesía » Otra
829 0 0

Като обесник слънцето тежи

и възелът в душата стяга –

човечец, впрегнат в обръч от лъжи,

до скъсване жили напряга.

 

На съмнение подлага Бога

и в царя е загубил вяра,

пак със дявола прави облога

и в ново блато хвърля зара.

 

Войната на косъм все си виси

и жезъл съдбата насочва,

че силният алчен е - за пари

и на дете кръвта излочва.

 

Като обесник слънцето тежи…

© Росица Танчева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??