Feb 4, 2012, 8:58 PM

Възел 

  Poetry » Other
830 0 0

Като обесник слънцето тежи

и възелът в душата стяга –

човечец, впрегнат в обръч от лъжи,

до скъсване жили напряга.

 

На съмнение подлага Бога

и в царя е загубил вяра,

пак със дявола прави облога

и в ново блато хвърля зара.

 

Войната на косъм все си виси

и жезъл съдбата насочва,

че силният алчен е - за пари

и на дете кръвта излочва.

 

Като обесник слънцето тежи…

© Росица Танчева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??