10 nov 2011, 6:11

Защо ли плачат те? 

  Poesía » Filosófica
667 0 4

 Нощта зад  тъмните прозорци се спотайва,

 мъглата се е скарала с дъжда...

 За нещо родно, но далечно свещи плачат,

 отронвайки по пареща сълза.

 

 И питаш се:

 Защо? За нас ли плачат?

 Ние ужким  кротко,

 правилно живеем в своя свят.

 

 Но привечер ти сядаш зад рояла,

 дръпвайки воала...

Палиш свещи,

 акордите неспирно, някак жалостно  звучат...

 

Брезата,  под прозореца превива снага,

листата шумолят с замиращ глас.

И вятърът реди напеви тъжни

за мен, за теб,  за всички нас...

 

 

 

© Марина Късметлийска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??