Пак подхвана малкият Защотко
куп въпроси да задава неудобни.
Кой превръща стареца в мърморко
и защо децата все са неуморни?
Кой запалва вечерта звездите
и в луната повече бензин ли има?
Как така от радост са сълзите?
Мечката, какво ли пък яде на зима…?
Знаеш ли, че Торбалан умрял е?
Даже дядо го е търсил под креслото.
Пита и разпитва пак Защотко,
докато сънят пребори го в леглото.
© Анна Станоева Todos los derechos reservados
Мама дАрагая...