31 mar 2023, 19:36

Затвор за провинили се душѝ 

  Poesía
263 0 1

Затвор за провинили се душѝ

сънувах, че е нашата Земя.

Изгаряха от страшна жажда те -

за красота, свобода и криле.

Но бяха провинили се душѝ,

наказани от сила незнайна

със забрава откъде са дошли.

В просъница крещях неистово.

Коя съм, откъде съм, защо съм!?

Мъчех се прозорец да открехна,

да се отделя от земния Ад,

да отлетя на юг - към себе си.

 

Събудих се... Какъв кошмарен сън!

Но пак заскърцаха веригите...

© Росица Танчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Чудесно написано!!!
    Поздравления!
Propuestas
: ??:??