18 dic 2007, 17:07

Затъгувах пак 

  Poesía » Filosófica
976 0 22

Затъгувах пак жълтите листи
и ръждивия цвят на гора!
Сякаш дяволът зима измисли,
сякаш дяволът сипе снега,

и оставам под преспите тежки
да протягам студена ръка!
Този сняг като бяла завеса
милостиво покри есента,

като стара, прочетена книга…
Бял декември прихлупва света.
Докъдето очите ми стигат –
тишина, тишина, тишина

Само вятърът – просяк злочестен,
скита пак от врата на врата.
Боже, още не зная къде си,
но… върни ми за миг есента!

© Кети Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??