13 oct 2009, 9:33

Земя на листец продума... 

  Poesía » Otra
565 0 14

/ по Журавушка /

 

Виж, брезите се разтвориха

в тежката мъгла.

На листенце проговори

майчица Земя.

 

Той притиснат е, без сили,

като бебе болно,

за да чуе гласа мили

за да е доволен...

 

"- Спи, любими, и сънувай

цветния си полет!

Други листи, знай, ще има,

но във друга Пролет...

 

Ще въздъхне тъй печално,

но ще бъде свято,

в тих дъждец с сълзи кристални

споменът за лято..."

© Красимир Дяков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??