15 jul 2010, 22:16

Зимен фар 

  Poesía » De amor
1202 0 5

                             ЗИМЕН   ФАР

 

               За  влюбени    място  пак  има  брегът,

               земята  е  бяла, а  вятърът  бръска.

               Морето  стопява  деня  на  шега,

               И  може  би  рано  е,  може  би  късно.

 

 

               Раздира  платното  художник  незрим,

               потъва  светът  и  просветва  небето,

               нощта  е  пленила  една  раковина -

               дарила  със  звуци,  родила  поети.

 

 

               Вървим  и  притваряме  бавно  очи,

               и   светли  отблясъци  скриваме  тайно,

               за  юлското   утро   сега  не  плачи,

               животът  е  повече -  буря   и  пяна. 

 

                                                   Илия Вълчев

© Илия Вълчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??