11 nov 2007, 10:40

Зимна картина 

  Poesía
430 0 5

 

 

Знам,

че мисълта изтича

между пръстите ти топли

като бяла морска пяна...

неуловима, и топи се така...

Там,

във думите студени

дето има само нощни вопли -

на вълни се вливат тежко в мене...

пак - мощно и самотно...

И ето, в бяг,

на брега отсрещен,

са твойте надежди нежни,

далеч от душата ми, но виждам ги там...

брод те да чакат... копнежни.

Но, ето, пак сняг

край морето се стеле.

Защото превърна вълните във лед.

Пясъчни кули - порутени от вятъра в тебе...

тъй жестоко... така безнадеждно!                                      

© Вечерница или Зорница Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??