22 may 2021, 7:47

Златно време 

  Poesía » Otra
247 3 5

Куче лае, хлопка дрънка,

яре блее, дядо мрънка.

Баба бае, кой я слуша?

Внуче рупка сладка круша.

 

Жадно слънце менци пие,

гущер лази, дядо дразни.

Баба охка, сЪлзи рони.

Внуче чупи сухи клони.

 

Сéло, сéло, златно време!

Вятър буен мен да вземе,

там да прати, там да суче!

Баба, дядо, внуче, куче.

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??