22.05.2021 г., 7:47 ч.

Златно време 

  Поезия » Друга
246 3 5

Куче лае, хлопка дрънка,

яре блее, дядо мрънка.

Баба бае, кой я слуша?

Внуче рупка сладка круша.

 

Жадно слънце менци пие,

гущер лази, дядо дразни.

Баба охка, сЪлзи рони.

Внуче чупи сухи клони.

 

Сéло, сéло, златно време!

Вятър буен мен да вземе,

там да прати, там да суче!

Баба, дядо, внуче, куче.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??