22 мая 2021 г., 07:47

Златно време 

  Поэзия » Другая
245 3 5

Куче лае, хлопка дрънка,

яре блее, дядо мрънка.

Баба бае, кой я слуша?

Внуче рупка сладка круша.

 

Жадно слънце менци пие,

гущер лази, дядо дразни.

Баба охка, сЪлзи рони.

Внуче чупи сухи клони.

 

Сéло, сéло, златно време!

Вятър буен мен да вземе,

там да прати, там да суче!

Баба, дядо, внуче, куче.

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??