6 янв. 2007 г., 00:39

* * * 

  Поэзия
689 0 0

                   Вселената ... мечтае за човека.

                   Познава тя на Силфата крилете,

                   и Гнома в дълбините, и Ундина

                   витаещ в нежните листа незримо.

 

                   Познава Ангела, облечен в бели дрехи,

                   и Саламандрите, от огъня обзети,

                   Духа на гордостта с лице красиво

                   И Демонът на мислите лъжливи.

 

                   Човека тя обаче не познава...

                   В сърцето му за миг се отразява.

                   И той усеща, чувства че е Вечен.

                   А после ... пак е все така  далечен.

 

                   В Себе си е винаги увлечен.

 

                                               23.04.01

© Боян Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??