Ледът се счупи –
потънах,
измъкнах се.
Брегът бе хлъзгав –
паднах,
ударих се.
А СЕГА НАКЪДЕ?
Тръгнах нагоре – видях светлинка.
Вятър задуха,
дъжд заваля.
Клони ме шибаха,
изподраха лицето ми.
В кръг се въртях...
в кръг се въртях...
Изгубих се!
А СЕГА НАКЪДЕ?
Скрих се уплашен в една пещера.
Вонящи зъби се впиха в плътта.
Ревнах от болка,
побягнах навън...
падах,
търкалях се...
Стигнах отново брега.
А СЕГА НАКЪДЕ?
Дъждът бе спрял, ледът се топеше.
Топла кръв по краката се стичаше.
Погледнах назад –
видях кървава диря,
а по нея с оголени зъби
към мене да тича...
А СЕГА НАКЪДЕ? А СЕГА НАКЪДЕ?
Докога ще я караме все така?
Вдигнах глава –
една малка звезда, като родна сестрица,
ми помаха с ръка и разтвори обятия.
Литнах към нея.
Съдба!
© Мильо Велчев Все права защищены