На Д. М
Не ми отговаряй! Не бива! Недей!
Оставѝ ми две нежни заблуди,
че някой за мене все още копней
и аз ще повярвам във чудо.
Ела много бавно. С горещи ръце.
И свещ запали в тъмнината.
Да видиш как моето бледо лице
се лута под дивия вятър
на чувства различни – грях, обич, вина…
но пак те очаква смутено.
Целувай ме дълго в една тъмнина…
Със тебе не ми е студено.
© Нина Чилиянска Все права защищены