4 февр. 2022 г., 09:49

Ах, тази любов! 

  Поэзия » Любовная
609 6 15

Бяхме с теб и светът беше с нас,

всичко се слива, в единствен глас,

на дълбоко се гмурнахме

намерихме брод и здравият  корен,

оплете  сърцата ни.

 

Всичко започва от любовта.

При едни обстоятелства, бликва

в поезия, при други, в мъчение,

при нас, в  живот и вдъхновение.

 

Сякаш виртуозни ръце заплитат

палитра от звуци и омайват

сърцата ни, а мракът изглежда,

безкрайно нежен и красив.

 

Ах, тази любов!

Гъст облак обвива всичко наоколо,

проблясват бели нишки от сняг,

а тя, сякаш живее в двата свята

и влюбените превръща в ангели!

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??