Бяхме с теб и светът беше с нас,
всичко се слива, в единствен глас,
на дълбоко се гмурнахме
намерихме брод и здравият корен,
оплете сърцата ни.
Всичко започва от любовта.
При едни обстоятелства, бликва
в поезия, при други, в мъчение,
при нас, в живот и вдъхновение.
Сякаш виртуозни ръце заплитат
палитра от звуци и омайват
сърцата ни, а мракът изглежда,
безкрайно нежен и красив.
Ах, тази любов!
Гъст облак обвива всичко наоколо,
проблясват бели нишки от сняг,
а тя, сякаш живее в двата свята
и влюбените превръща в ангели!
© Миночка Митева All rights reserved.