3 апр. 2019 г., 08:54

Април 

  Поэзия » Другая
470 3 3

 

Изниза се и март. Пореден лист
изгуби срамежливо календарът.
Април приижда - млад и напорист.
Лъжите му въобще не се повтарят.

 

По детски чиста, крехка резеда
разлива върху весели дървета.
На Пролетта Просторът казва: "Да!"
и облаците - куп сватбари - светят.

 

Намига шегаджията Април.
А слънчевите зайчета подскачат.
Да го посрещнем като гостенин най-мил.
След него със усмивка да закрачим.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??