15 сент. 2011 г., 20:11

Аритмия 

  Поэзия
505 0 4

 

 

АРИТМИЯ

 

 

–  „Колелото на историята се върти и ще се върти до пълната победа на комунизма!”

– И тогава вече ще настъпи безвъзвратно краят на света.

 

И се чудя как да харижа на ближния

едната от двете си ризи,

когато той, за да си нахрани хрътките,

ме лишава дори и от залъка твърд?

 

Аз не искам случаен Мойсей

да ме води до края на дните ми

в някаква жарка безкрайна пустиня.

 

Сърцето ми почва да бие безритъмно,

когато си спомня за тебе, сестрице-Родино...

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??