14 февр. 2010 г., 16:15

Аутсайдер 

  Поэзия » Другая
462 0 2

Стоеше встрани, странстващ понятно,

наострил виновно си погледа чист.

А тези обли кафяви очи на самотник

копнееха лудо за див живопис.

 

Странстващ наоколо, търсещ компания.

Две думи. И пак замълча в тишина...

Безпътник, припомнящ си личната драма.

В сърцето му буря се в миг развилня.

 

Душата му търсеше смисъл, хармония.

Безпределно умът му работеше с дни.

Така се от всичко вълуваше, тайно...

За всички бе просто свенлив пилигрим.

 

С усмивка прикриваше смело сълзите,

преглъщаше тежко – удавник премил,

спасил се от локвите фалш и стрелите,

той бе победител, по-смел от Ахил.

 

Макар винаги сам да стоеше в тълпите,

да мъмреше себе си – сложен субект,

той мъдър бе, весел в тъгата си,

бе странник – един пълноценен човек.

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Именно... Благодаря.
  • Поздрав, Цветичке! Хареса ми стихотворението ти! Така е, хората са различни и понякога трудно се вписват сред другите, но това не ги прави по-малко хора...
Предложения
: ??:??