15 сент. 2011 г., 20:08

Аз бях добър баща 

  Поэзия
533 0 3

Аз бях добър баща.

За вас бях всичко...

И всичко бяхте двамата за мен!

Не ето, че нещата са различни

и аз сега се чувствам уморен...

 

Аз бях добър баща… Aко го помните...

Защото страшно много време мина...

А тази нощ гори свещта на спомена,

когато идва новата година...

 

Аз бях добър баща... Но туй е минало...

Защото след раздялата съм празен...

И ето, че седя в нощта – изстинал

и сам,

и тъжен,

и унил,

и смазан...

 

А може би не съм  добър баща?

Добър баща не би го позволил -

да бъде сам-самичък във нощта,

когато Божий син се е родил...

 

Добър и лош – такъв ще съм до края!

Ала не ме осъждайте жестоко!

Аз тази нощ,

пред тази свещ,

разкаян,

ви моля само:

- Удължете срока...!

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??