6 июл. 2011 г., 22:10

Аз пак съм тук 

  Поэзия
548 0 3

Днес със мъка подреждам си думите.
Бягат някъде моите рими...
И въртят се във хаос безумен
мойте мисли – без образ и име....

Днес опитвам с речта си премерена
да внеса малко ред в битието си.
Ала трудно е... как да намеря
тези думи... къде са... къде са...?

Днес оставям на моите думи
пак сами да редят битието ми...
Този избор – единствен, разумен
внася вяра във мене – поета...

Все пак... знам -  днес дори да ги няма,
те внезапно се спускат... и кацат
като паяче малко на рамото
и оплитат ме в своите знаци...

Всички думи, които съм имал,
днес не стигат, да, просто не стигат
да напиша под своето име –
„Аз бях тук! И отново пристигам...!”

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стигнали са ти думите, Жоро!
    Даже отлично са ти стигнали
    Поздрави!
  • Благодаря ви...Щом има усещането за познати чувства - заслужава си да се споделя!
  • И тези са достатъчни,за да докажат, присъствието на Поета в теб! Хубав стих!Поздрав!
Предложения
: ??:??