19 нояб. 2008 г., 12:38

Аз съм порив на вятъра 

  Поэзия » Любовная
776 0 10

Аз съм порив на вятъра.

От цъфнала роза одухвам росата.

Като пчелица събирам нектар.

Нежно докосвам цветчето.

От твоите очи с целувка нечакана

ще изпия тъгата.

Ще наместя в косите ти

от цветята венчето.

Аз съм порив на вятъра.

Див пелин на устни довях.

На глухарчето от белия пух

пелерина ще ти даря.

С цветопадно докосване

моите ръце върху твойте гърди.

Колко е кратка годината високосна!

Колко са тежки вишнеоки сълзи!

Аз съм порив на вятъра.

Окото на тържествена буря.

Шарена е дъгата от чувства -

нека е за десерт!

По написана само за нас,

за двама ни партитура,

ще засвирим във дуо

вечния любовен концерт.

© Красимир Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??