Аз зърнах момиче да плаче,
през топлия августов ден,
когато пресветлото слънце
огряваше всичко навред.
Попитах за нейната болка,
попитах: "Що плачеш? Кажи...",
а тя ми отвърна: "Аз плача...
задето днес мракът цари!".
© Андрей Андреев Все права защищены