2 апр. 2006 г., 23:17

БАЛОН 

  Поэзия
890 0 8
                           БАЛОН


Продавам душата си ръждива за скрап,
за нея не искам и грош,
да я потулят в забрава в тъмния свят,
на зейнала бездна в пустата нощ.

Ще намеря лице без израз студено,
с очи от прилепнал сив прах,
тъй няма да гледам добряшки смирено,
няма да сещам ни болка,ни страх.

Навместо сърце ще сложа камбана-
хладна,студена като зимния стон,
само тъй ще оцелея,при вас ще остана,
надут с хелий,но празен балон...

© Ивайло Яков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??