2 окт. 2021 г., 01:40  

Бели мисли в тъмна нощ 

  Поэзия » Философская
241 4 9

БЕЛИ МИСЛИ В ТЪМНА НОЩ

 

Това, което тук си взел,

къде си мислиш, че го носиш?

Отвъд вселенския предел

по-беден си – дори от просяк.

 

По-лек си – даже да греша,

от тиха ангелска въздишка. 

И двайсет грама за душа

едва ли стигат за огнище.

 

Дали помагах във беди,

не вярвам някой да си спомни,

И знам, че друг ще наследи

драскулчиците ми бездомни.

 

Не съм броила всяка нощ

пари и слава, и дилеми –

без сън, без ласка и покой,

че някой може да отнеме.

 

Под власт на суета и тлен –

които бързо губят смисъл,

да пада друг, да е пленен

от щенията се нечисти.

 

Бих искала да мога – в мир,

додето блика светлината,

да пия цветния захир

и с мен да отнеса оттатък.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??