8 янв. 2013 г., 13:02

Беше времето 

  Поэзия » Любовная
565 0 8

А беше времето, когато

цветя танцуваха в очите ми

и  с дъх на подранило лято

трептяха плахи въпросителни.

 

Знам, беше времето, когато

за тебе мислех с болна нежност.

Мечтите бяха птиче ято.

Обичах с кротка неизбежност.

 

Ех, беше времето, когато

покълвах като смело зрънце.

Беснеех весело със вятъра,

защото ти ми беше слънце.

 

Да, беше... Беше и отмина –

егоистично, подло време.

Сега в косите ми е зима

и студ сърцето ми превзема. 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??