24 окт. 2012 г., 22:52

Безсънни нощи 

  Поэзия
553 0 2

Завръщат се безсънните ми нощи.

Завръщат се от миналото сякаш...

Забравени, те ме преследват още.

Но някак... нови... Идват... И ме чакат...

 

С очите си опипвам тъмнината

и търся образи, но те се губят...

Единствено огрява ме луната...

И някъде в нощта щурци се любят...

 

И става леко, леко на душата -

без образи познати, непознати...

В нощта оставам насаме с луната,

изваяна от тишина и злато...

 

И ето, че потъвам в тези нощи.

Макар и буден, като в сън политам,

защото чувствам – жив съм, жив съм още...

и има още много да изпитам...

 

Безсънни нощи... нощи без очакване!

И точно затова таят надежда,

че щастието някъде ме чака...

И затова... безсънни са, изглежда...

24.10.2012

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Весе,
    Отдавна съм забравил да очаквам,
    защото щастието идва изведнъж!
    Като сълзите от любов изплакани...
    Като внезапен и проливен дъжд...
  • Очакване само...
    За някой,
    който за теб
    ще разцъфти като цвете.
    Да го полееш...
    със сълзи...

    Да побудуваме, а?
Предложения
: ??:??