14 июл. 2023 г., 23:26  

Болка 

  Поэзия
431 6 4

 

 

Защо ме правят на глупачка –

баща и майка, и сестра?

Аз – вечно русата хлапачка,

все още вярвам в любовта(?)

Разрошена като глухарче,

след порив нов на вятър луд,

пак безпосочна съм, макар че

посях си пътя с много труд;

изяждат ме, изяждат – тайни,

недоизказани неща.

Неща в очите им – издайни,

мълчат – разреждат ми кръвта...

Но аз ще кацна – пресолена

върху последните си рани

и там ще пусна – уморена,

дълбоки корени. 

 

Прибрани...

 

...на тъмно – в чекмеджета две –

сестра ми, сянка на баща ми. 

За мама трето няма – не.

 

Тя ме обича – обеща ми...

 

 

© Все права защищены

Да те прегърна? Знай от мене,
че трябва да ги израстеш.
Да смогнеш* сила за летене
над мътния водовъртеж.
Защото тайни всеки има, ...
  251 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??