18 окт. 2011 г., 20:13

Брокатена прегръдка 

  Поэзия
1108 0 11

 

 

Тъмносиня брокатена нощ.

Не заспивам... уви... не заспивам.

И люлея небесния кош,

а съм малка – власинка коприва.

 

А съм само очи и небе

и на двадесет грама от тлена.

И е странно - как "просто човек"

ще приспива безсънна Вселена.

 

Тя ме гледа с харман от слънца

и си тръсва петльовия гребен.

И не спи...и не спи от инат,

че приспива я някакъв земен.

 

Тя не знае защо аз не спя.

Че броката ѝ като люлея,

аз прегръщам и някого там,

който също живее във нея.

 

Р.Д.

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??