17 нояб. 2020 г., 10:56  

Бръмбар 

  Поэзия » Для детей
649 1 2

 

Шарен бръмбар мустакат

спря на градския площад.

Там пред новата чешма

малките деца събра.

 

През минута – две бръмчи

и пристъпва на пети.

Мърда своите рогца,

пие бистричка вода.

 

А децата си говорят

и за него дълго спорят.

Как така се появи,

има ли корем, зъби.

 

Гошко казва:“Туй е лъв,

вече виждал съм такъв!“

Иво хвърля поглед строг:

„А за мен е носорог!“

 

„Туй е шарен крокодил!“-

бързо скоква Самуил.

„Не, това е малък слон!“-

предполага Симеон.

 

И настана суматоха,

баби, дядовци дойдоха.

Полицаи с пистолети,

майки, татковци напети.

 

А пък бръмбарът двукрил

лятна жажда утолил,

бръмна с шарени крилца,

на далече отлетя.

 

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??