Шарен бръмбар мустакат
спря на градския площад.
Там пред новата чешма
малките деца събра.
През минута – две бръмчи
и пристъпва на пети.
Мърда своите рогца,
пие бистричка вода.
А децата си говорят
и за него дълго спорят.
Как така се появи,
има ли корем, зъби.
Гошко казва:“Туй е лъв,
вече виждал съм такъв!“
Иво хвърля поглед строг:
„А за мен е носорог!“
„Туй е шарен крокодил!“-
бързо скоква Самуил.
„Не, това е малък слон!“-
предполага Симеон.
И настана суматоха,
баби, дядовци дойдоха.
Полицаи с пистолети,
майки, татковци напети.
А пък бръмбарът двукрил
лятна жажда утолил,
бръмна с шарени крилца,
на далече отлетя.
© Хари Спасов All rights reserved.