Бяхме ли в тази лъжа или слизахме бавно
в някоя долна земя да си търсим духа?
Бихме се с мелници с дни, а години безславни
влачихме в кални стъгди копия към дома.
Кротнали морни тела, отброяваме впити
делници като одялани камъни в зид.
Каним се да изкрещим мислите си сърдити
ала гласът ни не струва ни гроша пробит.
© Светличка Все права защищены