31 дек. 2016 г., 13:20

Бяла цигулка 

  Поэзия » Другая
397 1 9

 

Снегът е с вкус на минали съмнения,
изискана картина от контрасти...
Там само снежният човек смалено
прощава слънчеви лъчи и страсти.

Снегът е дом за смели пеперуди,
избягали от ледните витражи.
На студ виреят тишина и лудост,
в които любовта не се наказва.

Снегът е песен в борови иглички
и падат тихо нежните му ноти.
Глухарчета от приказка завихрена
с магията на бъдещи животи.

Снегът е хапче будно словоболие
и в писаните стихове по него
се губят всички отредени роли,
годините не подминават ребром.

Снегът е белег от любима книга,
която ни приспива и отнася...
Екран стерилен в нямото ни кино, 
побрал сюжет за филма "Щастие".

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??