През януари снеговете заваляха!
Умът бе за бедата нейде плитък...
Реките, язовирите преляха!
Издавиха се хора и добитък!
– Ще свърши скоро българската зима! –
с усмивка синоптикът съобщава...
Напролет оптимисти пак да има
в измръзналата от студа държава!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены
Поздрав!