очите имат свой си пулс
зениците се свиват и отпускат
мигът разделя се на “да” и “не”
и всяко “може би” неволно стряска ги
очите осъзнават крехкостта на земното си битие
и търсят в образа опора и утеха
оформят близостта
в интимни и враждебни цветове
и пазят... равновесие
залитнат ли започват да валят
тогава спускат плътните завеси
зад миглите е целият им свят
...
очите ти къде са
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены