ЦЕНАТА НА САМОТНИТЕ МИНУТИ
Желанията ми са прости –
не съм мечтала за пари.
Обичам да ми идват гости
и да беседвам до зори.
Прескъпо струва самотата,
за да съм винаги сама –
платила съм с един приятел –
наложи се да го предам.
Цената бе една усмивка
и грубо махване с ръка –
с които може би опитах
ведно да кажа не и да.
И по-злочеста съм от куче,
което скитник е пребил.
Приятелят дали научи,
че враг под покрив приютих?
© Валентина Йотова Все права защищены