Nov 3, 2021, 11:57 AM

Цената на самотните минути 

  Poetry » Phylosophy
453 1 4

ЦЕНАТА НА САМОТНИТЕ МИНУТИ

 

Желанията ми са прости –

не съм мечтала за пари.

Обичам да ми идват гости

и да беседвам до зори.

 

Прескъпо струва самотата,

за да съм винаги сама –

платила съм с един приятел –

наложи се да го предам.

 

Цената бе една усмивка

и грубо махване с ръка –

с които може би опитах

ведно да кажа не и да.

 

И по-злочеста съм от куче,

което скитник е пребил.

Приятелят дали научи,

че враг под покрив приютих?

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??