12 нояб. 2011 г., 08:18

Чака ли се... 

  Поэзия » Философская
628 0 6

Чака ли се да дойде време за обич!...

Чака ли се да отмине с облак дъждът!...

Как да носиш сърцето в бодливи скоби

дето го изстискват и разкъсват всеки път,

щом от зима душата на глас завие

и протяга към огън призрачни ръце!...

Как се чака по милост да я открие

любимият и в нощта да я призове!...

 

Чака ли се мигът на вяра изконна!...

Чака ли се да се забрави подлостта

на герои на нашето време болно -

за да бъде изчистен до атом страхът

от лъжите изкусни, гавра, уродство,

недоверие и слабост, от вирнат нос,

от криво показаното превъзходство,

от печалбата след гадно прецакан коз...

 

Да, чака се! Но само моментът,

когато прахта ти ще литне със вятъра!...

 

© Жанета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??