18 февр. 2011 г., 16:24

Чист 

  Поэзия » Любовная
655 2 2

Ти си тръгваш. Внезапно откривам,

че да дишам дори е жестоко

и в душата ми грубо се впиват

пипалата на думата «сбогом».

И оказва се просто умора,

с опит плах, на живот да прилича,

моя път по света и сред  хората,

и лъжа, че била съм обичана.

И се чувствам сама и изпразнена,

на страстта ми към тебе от огъня,

не любов, а илюзии празни са,

щом от дните ни днес са прогонени..

Чаша вино – за моите нощи.

Малко сълзи – за моите очи.

Стих за теб – Боже, трябва ми още,

за да може да спре да боли.

Ти си тръгваш. А аз те рисувам

без петна върху белия лист.

Всички казват, че нищо не струва

да си тръгнеш от мръсното чист.

© Мариета Караджова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Стих за теб – Боже, трябва ми още,
    за да може да спре да боли."

    Много въздействащо, много!
    .
  • ....Всички казват,че нищо не струва
    да си трагнеш от мръсното чист. ... Много ми хареса!!!
Предложения
: ??:??