27 мар. 2007 г., 09:06

Човек... 

  Поэзия
482 0 3
Защо ли когато нещо хубаво стигнеш,
трябва в ръце веднага да го стиснеш ?
Защо ли когато нещо красиво видиш,
трябва веднага до теб да го принизиш ?
Защо ли когато ти е кафето сладко,
трябва да му сложиш захар още малко ?
Защо ли когато обичаш от сърце,
искаш да отрежеш на любовта белите криле ?
Защо ли когато дъждът вали топъл,
искаш той дори да не е валял ?
Защо ли когато срещнеш мечта,
само я здрависваш с ръка
и я оставяш на пътя на друга съдба ?
Защо ли когато срещнеш любовта,
я презираш, сякаш е за друга душа ?
защо ли... е такава нашата природа,
човек да си, а да нямаш никога угода,
защото може би такава е нашата съдба,
винаги да те боли от нещо, ако имаш душа...

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ако нямаме душа, няма да сме хора!
    Поздрави!
  • Може би защото сме човеци!
    Но това е едната страна на медала.Можем да бъдем и по-добри,трябва само малко усиле!
    Поздрав и от мен!
  • Хора сме и нищо човешко не ни е чуждоПоздрав!
Предложения
: ??:??