5 февр. 2013 г., 11:21

Чудакът 

  Поэзия
581 0 15

 

ЧУДАКЪТ

 

 

Объркана орисница го бе нарочила

да бъде галеник и жертва на стихии,

на приказни мечти да е заточеник,

а зиме срещу сърпа като вълк да вие.

 

Почти като човек, а нищо земно

не го привлича и го отвращава.

Щастлив е, ако е затрупан от проблеми

и страда като го погали слава.

 

Понякога е влюбен във живота,

друг път смъртта му е приятел,

за него слънчеви са нощите,

а дните – непрогледно мрачни.

 

Но го има. И живее между другото.

И сигурно ще ви е тъжно, ако го загубите.

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??