6 янв. 2012 г., 00:05

Да би мирно седяло, не би чудо видяло 

  Поэзия » Юмористическая
4128 0 7

Приказки, песни и притчици

за неподкастрени плитчици

интерпретирани

от НеГримирана 


Да би мирно седяло, не би чудо видяло

През март то за пръв път изгря.
Аз дремех в дома, не разбудена.
Готова за среща ме бях
със огъня-яркия, чудния.

Навън щом излязох през май,
септември ме дръпна пак в къщата.
Той бащински пази до край
на щерката клюнчето, жълтото.

През юли сама се прикрих
и мазах с защитните кремове.
Не исках сърце да гори,
а нощем от студ да е хремаво.

Житейския свой кръговрат
запазих от чудо чрез мъдрости.
Човек е на мъдрост  богат,
затуй-чуй жената на възраст ти!

Септември съм днес, но във теб
е март още, затова-умната!
Защо...стоиш в къщи, дете?
Беж вън!!! Изживей си там чудото...

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??